Pagina's

woensdag 15 oktober 2014

Japans Kinderkamer inspiratieboek

In juni werden we gevraagd of we ook mee wilden werken aan een Japans boek over Nederlandse kinderkamers. Superleuk natuurlijk, daar zeg ik geen nee tegen!

Hoewel we nog wel middenin een verbouwing zaten waren de kinderkamers gelukkig zo goed als klaar.

Onze oudste was net een lang weekend op voetbaltraining maar onze Jonah vond het reuze interessant! De Japanse Kiyomi Yui en haar man Mick kwamen helemaal uit Amsterdam richting de Achterhoek voor de fotoshoot en het resultaat is erg leuk geworden!
Het boekje is niet in Nederland te koop maar wat een geweldige leuke kinderkamers staan erin! Een eer om daar tussen te mogen staan!

Behind de scenes op de foto met onze 6 weken oude Maylin :-)

De commode van Maylin op onze slaapkamer

Wij delen onze slaapkamer met de jongste, haar kamer moet nog gemaakt worden.

Onze loungebank boven waar we graag een boekje lezen met de kids.

Jonah zijn kamer

Zelfs manlief staat in het boekje ;-)
Jonah is zijn eigengemaakte tipi :-)

zondag 12 oktober 2014

Superleuke werkplek! Woonbeurs 2014

101 woonideeën is mijn favoriete tijdschrift! Ik vind het dan ook meer dan zonde dat het tijdschrift er mee moet ophouden :-(

Dit jaar waren ze dan ook voor het laatst aanwezig op de woonbeurs.
Het huis was vol van de zelfmakers die de afgelopen jaren in het tijdschrift hebben gestaan.

Hoewel ik dol ben op zelfmakers vond ik het woonhuis zelf iets te....begrijp me niet verkeerd het was leuk maar voorgaande keren was het 101 huis altijd mijn favoriet dus dat viel nu een beetje tegen.

Desalnietemin was er een hele leuke werkplek gemaakt in het 101 huis! Zo'n eentje die ik wel in huis wil hebben! Ik heb de plek, nu ook de inspiratie, dus nu nog de tijd vinden om aan de klus te gaan :-)

De maanden oktober en november staan nog vol met allemaal opdrachten, bedhuisje en Flavourites Live dus heb ik voor mezelf de maand december maar uitgeroepen als klusmaand! ;-)



vrijdag 10 oktober 2014

Woonbeurs Ariadne at Home

Een van mijn persoonlijke favorieten op de Woonbeurs was toch wel het Ariadne at Home huis. Wat een ontzettende fijne sfeer hing daar! Mooie rustige lichte naturelle kleuren subtiel gecombineerd met fijne pastellen.

Hoewel ik het tijdschrift soms toch echt wat te brocante vind, vond ik het op de Woonbeurs dus reuze mee vallen.

De slaapkamer was erg herkenbaar misschien was het huis daarom ook wel favoriet.
Het huis had op de ouderslaapkamer een plekje ingericht voor een kleintje compleet met wiegje en commode. Zoals je in eerdere posts hebt kunnen lezen delen wij ook onze kamer met de jongste, ideaal nu ze nog zo klein is!
Wij hebben een prachtige wieg maar het wiegje uit het Ariadne was wel helemaal geweldig! Het is dat er geen 4e komt want anders had ik het wel geweten!

Een prachtig stoer hangwiegje!

Ze blijven leuk die takken, naast de commode een plek voor je mooiste fashion items ;-)

Ook het speelhoekje was erg leuk gedaan! Tipi's zijn momenteel helemaal hot maar dit is natuurlijk veel leuker! Toch een fijn knus en geborgen plekje maar dan wel met veel meer ruimte! 
Op deze foto kan je ook goed zien dat het Brocante mooi gecombineerd is met een basic tafeltje en een mooi vintage stoeltje.

Speeltent gemaakt van kaasdoek
In ieder geval voldoende inspiratie om thuis wat mee te doen ;-)


donderdag 9 oktober 2014

Woonbeurs 2014

Nadat ik vorig jaar mijn vaste jaarlijkse bezoekje aan de Woonbeurs moest missen vanwege zwangerschapscomplicaties was ik er dit jaar samen met collega Jacqueline weer vertrouwd bij!

Ik vond de opzet kleiner als dat ik gewend was maar daardoor was de beurs wel heel overzichtelijk. Hoewel het echt een consumentenbeurs is vond ik de beurs toch best wel inspirerend!

VT wonen vierde een feestje en dat was te merken! Wat een leuk huis en wat een leuke quotes hingen er overal!
Onze foto's in de photobooth mochten uiteraard ook niet ontbreken :-) Een grote hit op de woonbeurs!

Je zag goed dat de trend met koper nog even door gaat zetten, daarnaast waren er veel pastels, fluor verdwijnt langzaam een beetje op de achtergrond en maakt plaats voor koperoranje. Ook de cactus en de hangplant zijn terug van weg geweest! Daarnaast zag ik overal mijn favoriete kleur 'oud roze' , ik kon dus mijn hart ophalen ;-)

VT wonen kwam met een hele mooie tegel en behang collectie! Die tegels staan echt op mijn verlanglijstje, een patroon gebaseerd op de Portugese tegels maar dan in grijstinten. Ze zouden echt geweldig staan in onze keuken....of onze hal...en badkamer!
Grote kans dat ik binnenkort ook even een aantal rolletjes behang haal, er is namelijk nog genoeg te doen in ons huis na de verbouwing van de bovenverdieping, dus ik heb een excuus ;-)

Het prachtige behang van de nieuwe behangcollectie van VT wonen!

De prachtige tegels die op mijn verlanglijstje staan!
De woonhuizen van de bladen zijn ieder jaar een feestje! Het huis van Ariadne was denk ik wel mijn favoriet, een fijne mix van oud en nieuw! Dus daarover snel een eigen blogje ;-)
101 woonideeën had een huis vol zelfmakers en een gave werkplek die bij ons in huis niet zou misstaan, ook het kinderbed was immens populair!
VT wonen viel vooral op door het behang en de tegels waarover ik het eerder had.
Eigen huis & interieur had samen met More than classic een huis en tja die keuken was om te smullen! En ook de nieuwe collectie van Eigen huis & Interieur was erg mooi!

Al met al dus heel veel moois gezien en vooral vielen mij ook een aantal merken op die een prachtige collectie hadden gebaseerd op de laatste trends!

Teveel dus om alles hier te noemen maar ik kom er zeker op terug! ;-)